Asta ar fi tare: primarul Ionuț Pucheanu ar putea participa la un protest de tipul #rezist

Distribuie articolul

Vă spuneam marți despre nemulțumirile primarilor marilor orașe care au semnat o scrisoare-protest și au convocat premierul la discuții. Printre edilii nemulțumiți sunt gălățenaul Ionuț Pucheanu și brăileanul Marian Dragomir. Discuția solicitată a avut loc aseară, la București, doar că din partea Guvernului nu a participat prim ministrul Viorica Dăncilă, ci ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

Primarii sunt nemulțumiți de faptul că nu au fost consultați de Guvern în ceea ce privește modul de repartizare a banilor pentru bugetele locale și anunță că nu sunt de acord cu sumele pregătite de guvernanți. Iar discuția cu ministrul de Finanțe nu a făcut decât să adâncească nemulțumirile, în condițiile în care Guvernul nu pare dispus să renunțe la jecmănirea comunităților locale. De aceea, primarii reuniți în Asociația Municipiilor din România au anunțat că vor protesta în fața Palatului Victoria dacă bugetul 2019 va fi construit tot pe spatele veniturilor obținute de comunități.

Protestul de tipul #rezist va fi interesant de urmărit pentru că scrisoarea cu primari nemulțumiți a fost semnată și de edili de la PSD, precum Ionuț Pucheanu (Galați), Marian Dragomir (Brăila), Robert Negoiță (București), Mihai Chirica (Iași), Decebal Făgădău (Constanța), Mihail Genoiu (Craiova), Cristi Misăila (Focșani) și Cosmin Necula (Bacău). Rămâne de văzut dacă primarii aflați în partidul de la guvernare vor ieși în stradă împotriva colegilor lor, pentru a apăra interesele comunităților pe care le conduc. Protestul ar putea avea loc imediat după ce Guvernul Dăncilă va prezenta forma finală a Legii Bugetului.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns