O bombă ecologică este pe punctul să explodeze în județ

Distribuie articolul

De la sfârșitul lunii aprilie, 59 de comune și orașele Tecuci, Tg. Bujor și Berești s-au trezit în situația că nu mai au unde depozita gunoiul menajer. Accesul la groapa de la Brăila le-a fost sistat iar o alternativă ar fi transportul în Vaslui, mult mai costisitor pentru majoritatea celor implicați. Până se găsesc soluții, gunoiul stă neridicat, transformându-se într-o reală problemă ecologică.

În data de 23 aprilie, operatorul gropii de gunoi din Brăila a informat fără niciun fel de justificare că nu se mai primesc deșeuri din județul Galați. Cei de aici aveau dreptul să descarce lunar până la 1.800 de tone. Nu se pune problema unei lipse de spațiu în condițiile în care în aceeași perioadă, respectiv în data de 2 mai, același operator s-a declarat de acord să primească din Vrancea o cantitate dublă, respectiv 4.000 de tone.

”Considerăm că această criză este rezultatul unei relații extrem de proaste între structurile PSD Galați și Brăila, ce ar trebui să colaboreze măcar între ele, dacă nu sunt în stare să colaboreze cu alte structuri. De asemenea, principala vină o poartă actualul președinte al Consiliului Județului Galați, Costel Fotea, care se află de șase ani în fruntea destinelor județului și care avea suficient timp să găsească până acum o soluție”, acuză senatorul liberal George Stângă.

În prezent, toate localitățile din județ, cu excepția municipiului Galați și a cinci comune limitrofe, sunt nevoite să transporte deșeurile în Vaslui, ceea ce presupune în unele cazuri un efort pe care cu greu și-l permit, prin dublarea sau chiar triplarea sumei cheltuite pe transport. Unii edili sunt deciși însă să forțeze accesul la fosta rampă.

”De la sfârșitul lunii aprilie nu am mai dus niciun transport, dar abia aștept să umplu o mașină cu gunoi și să mă prezint cu ea la Brăila, să văd ce vor spune cei de acolo, mă primesc sau nu?”, a declarat Maricel Petrea, primarul comunei Schela.


Distribuie articolul

You May Also Like