Demonstrație de transport în comun civilizat, pe termen limitat

Distribuie articolul

Veste bună pentru gălățenii mari amatori de mâncat semințe ori de vandalizat mobilierul din mijloacele de transport în comun: un autobuz hibrid nou – nouț va circula, timp de o săptămână, pe patru dintre principalele trasee ale orașului. Este același tip ce poate fi văzut și pe străzile din Cluj-Napoca sau Milano.

Dacă în urmă cu o săptămână compania Mercedes a adus un autobuz hibrid, l-a prezentat autorităților locale și presei și a plecat, iată că reprezentanții companiei Solaris Bus & Coach dovedesc mult mai mult curaj: nu doar că au prezentat și ei astăzi un autobuz hibrid, dar au anunțat că el va circula, între 9 și 16 august, pe străzile orașului. Conform reprezentanților Transurb, va acoperi prin rotație traseele 102, 29, 20 și 19.

”Ne dorim astfel de autobuze, poate le vom și avea”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu, care nu a onorat invitația de a merge cu noul Solaris Urbino 12 Hybrid, scuzându-se că are audiențe de ținut. În locul său a parcurs o mică parte din traseu city-managerul Marius Humelnicu, scuzându-se la rândul său că agenda extrem de încărcată nu-i permite să rămână în mașină pentru 15 minute, cât a durat plimbarea, motiv pentru care a coborât pe traseu.

Acțiunea de astăzi nu este prima de acest fel, în vara anului trecut fiind făcută una similară, tot pentru o săptămână, cu exact același tip de autobuz, ce tocmai primise titlul de ”autobuzul anului” în Europa. Prețul unui astfel de mijloc de transport pornește de la 360.000 de euro, fără TVA, orice comandă putând fi realizată abia după nouă luni de la lansarea ei.


Distribuie articolul

You May Also Like