Va fi protest la penitenciarul din Galați

Distribuie articolul

Sunt proteste în sistemul penitenciar. Rând pe rând, angajații penitenciarelor din țară opresc lucrul și organizează mitinguri. La Galați, protestul va fi organizat vineri, 24 mai. Oamenii din sistem au nemulțumiri legate de venituri și de programul de lucru.

Vineri dimineață, mai mulți angajați vor ieși în fața unității de pe strada Traian și vor participa la o mișcare de protest. Lor li se vor alătura colegi de la alte unități din țară. Ei vor picheta penitenciarul gălățean și vor pune la cale marele miting care va avea loc în luna iunie la București.

De câteva săptămâni, lucrătorii din închisori refuză să mai facă ore suplimentare, fiindcă nu le sunt plătite. Gardienii din penitenciare susțin că refuzul lor de a mai lucra peste program va bloca sistemul penitenciar, întrucât personalul este insuficient. În cazul în care Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor nu rezolvă rapid problema plății orelor suplimentare, sindicaliștii amenință cu ample proteste de stradă și cu greva generală.

Lucrătorii din penitenciare cer Ministerului Justiției adoptarea statutului polițistului de penitenciare, publicarea de urgență a ordinului de ministru privind plata orelor suplimentare pentru perioada 2019-2021, acordarea voucherelor de vacanță, la fel ca în celelalte instituții din structura de apărare națională și actualizarea normelor de hrană și echipament.


Distribuie articolul

You May Also Like