Nu se întâmplă doar nenorociri la Galați. Câțiva gălățeni încearcă să salveze lebedele aciuate la Portul Mineralier

Distribuie articolul

Bine că nu avem pod peste Dunăre la Galați. Departe de intervenția omului, natura se dezvoltă armonios. Iar ca dovadă avem lebedele care s-au adunat pe o baltă formată pe malul Dunării, într-o zonă în care ar fi putut fi piciorul podului.

De câteva zile încoace, lebedele de pe balta formată lângă Portul Mineralier fac valuri pe rețelele de socializare. Păsările, vreo 80 la număr, s-au adunat peste iarnă într-o zonă de revărsare a Dunării. Problema este că apa a înghețat și lebedele, jumătate pui, riscă să moară de foame. Le-au sărit în ajutor oamenii care le hrănesc periodic sub îndrumarea unor specialiști de la Complexul Muzeal de Științele Naturii.

„Lebedele s-au aciuat pe o baltă de la Portul Mineralier. Acolo e o zonă de revărsare a Dunării, s-a format o baltă cu stuf, 80 de lebede s-au adunat. Apa este aproape înghețată și condițiile de hrănire sunt precare. Problema este că jumătate este formată din pui. Aceștia au sub un an și, spre deosebire de adulți, nu-s pregătiți pentru frig și foame. Ca să-i ajutăm le aducem mâncare, mixturi de salate, morcovi, cereale, pâine cu cereale. Este o lebădă care iernează la noi, doar zona este inedită, probabil au fost atrase de zonă. Acolo este o baltă care seacă atunci când Dunărea scade, iar zona este ferită de vânt și de oameni, fiind terenul privat al unei societăți comerciale”, a declarat Mădălin Șerban, directorul Complexului Muzeal de Științele Naturii.

Pe balta cu lebede de la Portul Mineralier s-au aciuat și câteva rațe sălbatice. Păsările vor părăsi zona la primăvară, spun specialiștii.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns