Primăria Galați, implicată ilegal în organizarea unui concert

Distribuie articolul

Deși nu exista o decizie a Consiliului Local, care să permită acest lucru, reprezentanții municipalității s-au angajat în promovarea unui concert de muzică populară, pe care doreau să-l și finanțeze de la bugetul local cu 32.000 de euro. Colaborarea a fost respinsă ieri, în Consiliul Local, iar soarta concertului a rămas incertă.

Semnalul de alarmă a fost tras de un consilier local liberal, în momentul în care ordinea de zi a ședinței a ajuns la punctul ce prevedea asocierea municipalității cu asociația culturală ce organiza evenimentul.

”Este un proiect de hotarărâre care naște o serie de suspiciuni. Îmi amintesc că la Comisia nr. 4 această solicitare de finanțare venită din partea Asociației Inanina Star Music, în cuantum de aproximativ 32.000 de euro, a primit aviz negativ în cursul lunii aprilie”, a declarat Paul Găvănescu, consilier local PNL.

Acesta susține că evenimentul în discuție, intitulat “La frați nu se pun hotare”, nu este prevăzut în planul acțiunilor socio-culturale aprobate pentru 2018. Faptul că e prezentat drept un eveniment consacrat Centenarul Marii Uniri este greșit, deoarece coordonatorul este Direcției Județeană pentru Cultură, nu Primăria.

”Finanțarea unui eveniment cultural care nu se regăsește în planul anual de acțiuni aprobat, care este argumentat greșit în raportul de specialitate și mai ales asocierea în vederea finanțării între două părți care nu au legătură cu organizatorul oficial al Centenarului, nu poate fi realizată, decât dacă avem curajul să încălcăm legea, lucru pe care eu personal nu îl pot face. Propun inițiatorului retragerea proiectului pentru a nu aproba, din neatenție, o ilegalitate”, a mai spus Găvănescu.

Deși nu exista încă o hotărâre a Consiliului Local de asociere, pe materialele ce promovau evenimentul primăria apărea drept principal organizator. În condițiile în care acest lucru nu a fost aprobat, soarta concertului a rămas incertă. Acesta ar trebui să aibă loc astăzi, 31 mai, de la ora 19.

”Nu știu ce se va întâmpla cu spectacolul”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.


Distribuie articolul

You May Also Like