La Galați, se moare pe capete din cauza sărăciei, iar Pucheanu dă din umeri

Distribuie articolul

În urmă cu două zile, trei persoane din municipiul Galaţi au fost găsite fără suflare, în apartamentul unde  locuiau. Pentru că asociaţia de proprietari, de care aparţinea, a solicitat, încă din octombrie 2018, debranşarea de la reţeaua termică, familia în cauză, săraca lipită pământului, a avut o singură soluţie ca să nu moară de frig în casă: să se încălzească la flacăra aragazului. Numai că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, cum s-ar spune, iar ceasul rău le-a adus un sfârşit tragic. Autopsia a confirmat, fără dubiu, cauza morţii: asfixiere cu monoxid de carbon. Cu alte cuvinte, eşti sărac şi stai la bloc?!  Descurcă-te cum poţi şi roagă-te la Dumnezeu să treci cu bine de iarna asta. La următoarea, mai vezi tu ce o fi! Primăria Galaţi dă din umeri şi se disculpă, afirmând că decedaţii nu făcuseră nicio solicitare pentru a primi ajutorul, de 3000 lei,  în vederea montării unei centrale de apartament, ba mai mult că aceştia nu reprezentau nici cazuri sociale, în evidenţele sale. Oricâte explicaţii ar da autorităţile locale, care ar fi trebuit  să știe numărul familiilor nevoiașe expuse unui asemenea pericol, situaţia încălzirii centralizate, la Galaţi, duhnește ca un hoit aflat în descompunere. Încălzirea centralizată a devenit un lux, iar cine nu şi-l permite n-are decât să moară.

Petrişor Potec, prim-vicepreşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Galaţi, critică dur modul cum primarul Ionuţ Pucheanu a gestionat problema încălzirii centralizate, implicit a struţo-cămilei Calorgal, aflată şi ea în moarte clinică, de mai multă vreme.

 “Este inadmisbil ca în anul 2019, sărăcia să fie condamnată la moarte din nepăsarea autorităţilor. Ni se spune că s-au înregistrat pierderi mari şi că agentul termic nu mai poate fi subvenţionat. Preocuparea pentru întrajutorarea nevoiaşilor nu este deci o prioritate pentru edilul Pucheanu.  Sunt mai importante acordarea de facilităţi firmelor de casă ale PSD şi contractele cu atribuire directă, supraevaluate de pseudospecialiştii din Primărie, la 200-300% faţă de valoarea reală de pe piaţă. Dacă aş fi fost în locul dumnealui, mi-aş fi dat imediat demisia din funcţie.  Viaţa gălăţenilor nu este negociabilă. Incompetenţa şi nepasărea, la care se adaugă prioritizarea îndestulării camarilei politice din directa sa apropiere, duc, iată, la situaţii tragice, nedorite! Câte altele trebuie oare să se mai întâmple pentru a înţelege că nu poţi gestiona un oraş, privind doar într-o parte, doar spre ai tăi, uitând că eşti primar, nu stăpân peste un oraş care trage, la rându-i, să moară?!”, a declarat acesta.

Până atunci, noi să fim sănătoşi şi, la vară, cald…


Distribuie articolul

You May Also Like