Noul talcioc arată bine. Deocamdată, doar în poze!

Distribuie articolul

Primăria Galați a anunțat că a finalizat licitația pentru stabilirea societăților care vor moderniza talciocul din Micro 39. Trei firme au câștigat contractul în valoare de 4.000.000 de lei. Dacă totul merge conform planului, lucrarea va fi gata până la finalul anului 2018.

„Au fost finalizate procedurile pentru licitația privind lucrările de extindere și modernizare a Talciocului, iar contractul pentru executarea lucrărilor a fost atribuit Asocierii Constructa Mecanique S.R.L. – Obercons Comp S.R.L. – Gendav S.R.L.Oferta declarată câștigătoare a venit cu o propunere financiară de: 3.947.724, 64 lei fără TVA. Criteriul de atribuire a fost ”prețul cel mai scăzut”. Termenul de realizare a lucrărilor este de 9 luni din momentul în care va fi dat ordinul de începere”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.

La talcioc, câștigătorii licitației vor construi o hală în interiorul căreia vor fi adunați toți comercianții de vechituri. Tot la talcioc va fi ridicată o clădire administrativă și va fi amenajat un spațiu pentru mâncare. În exterior vor fi spații verzi și o parcare pentru clienții talciocului dar și pentru cetățenii care locuiesc în zonă.

„Proiectul prevede amplasarea a 5 corpuri cu funcțiuni și suprafețe diferite, alcătuite din containere metalice termoizolate și echipate corespunzător, cu excepția parcării. Conform contractului, talciocul va fi acoperit, se vor realiza spații destinate alimentației publice și vânzării de produse, dotate la standardele actuale, zone special destinate parcării autoturismelor pentru vizitatori dar și pentru cetățenii care locuiesc în zonă, refacerea rețelei de iluminat public (cu LED).  De asemenea, vor fi refăcute în totalitate spațiile verzi”, au precizat reprezentanții municipalității gălățene.

Mașinile vechi nu vor mai fi vândute la talcioc. Piața auto se va muta în Valea Orașului, pe strada Macului, pe segmentul cuprins între Bariera Traian și Calea Prutului.


Distribuie articolul

You May Also Like