EDITORIAL PAMFLET/ Lolek și Bolek sau Pucky și Costică în roluri de bufoni electorali

Distribuie articolul

Fix ca două ploșnițe. Așa s-au prezentat ieri cei doi la foișorul de pe Faleza Inferioară să ne povestească cum văd ei zona in viitor.

Speriați de poziționarea abruptă in sondaje din ultimele zile, Pucky și Costică au ieșit in aer liber să ne povestească de potențiale proiecte de zeci de milioane de euro pentru, spun ei, o Faleză ca-n Dubai. Adevărul e că am auzit câte ceva despre un nou virus care ar circula in paralel cu Covid 19, unul neletal, prin care-ți etalezi la vedere disfuncționalitățile psihice.

Acesta i-ar bântui pe politicieni, mai ales pe cei cu gargara la purtător, grupa de risc fiind in zona stângă a eșichierului politic.
Lolek și Bolek de la pesedeul gălățean au zis că n-ar fi rău să fie parteneri de Faleză ca să aibă habar ăia de la Bruxelles că pe-aici e o mare comuniune, o famiglie ce le vor peșcheșul pentru câteva cârciumi, o parcare, o liniuță de alergat pentru mâncăi și restul apă chioară – plată de Dunăre.


Mișto de tot e evoluția sumelor necesare pentru chestia asta. La început, cel ce a propus in urma unui concurs adjudecat, se referea la 150-200 milioane de euro.

După ce s-au mai gândit un țâr, au ajuns la un necesar de 25 milioane de euro. Ieri. Pucky și Costică au lăsat-o mai moale și ne-au spus că 15 milioane de euro și vreo 600 de mii pentru proiectare e de-ajuns. Bă ploșnițelor, voi cu așa sinusoide financiare nu veți fi, certo, în viața asta cel puțin, oameni de afaceri…


Stăteau lăcustele pe brânci la Faleză, se uitau la Pucky și Costică și nu pricepeau cum e să ceri parale in marșalier. Ce să mai vorbim de aricii ce s-au pus pe sfadă după ce-au auzit așa inepții economice.
Socialiștii de Dunăre mai vor încă odată. Dacă am ajuns ca fostul gunoier șef și Costică de la Bujoru să ne ducă de nas cu cea Faleză, cu proiecte europene cu tot, iar noi să rămânem popândăi la gogoșile ăstora și să ne încredem iară în ei, e de mers la spălat pe mâini, pe dințișori, frumușel în pijămăluțe și…noapte bună Galați!


Distribuie articolul

You May Also Like