Protest în educație: sute de profesori din județul Galați au refuzat să participe la simulările examenelor naționale

Distribuie articolul

Este din nou tensiune în sistemul de educație. Mii de profesori din întreaga țară, membri în Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, au decis să boicoteze simularea examenului Evaluarea Națională programată între 5 și 7 martie dar și simularea examenului de Bacalaureat, din perioada 19-22 martie 2018. La Galați, participă la protest aproximativ o mie de profesori din 42 de unități de învățământ din nordul județului, inclusiv municipiul Tecuci.

Protestul reprezentanților FSLI se desfășoară fără incidente chiar dacă în unele școli profesorii de la alte sindicate i-au înlocuit pe protestatari.

„Profesorii sunt hotărâți să protesteze. Luni dimineață, au fost cazuri în care membrii Sindicatului Spiru Haret ne-au înlocuit oamenii, dacă ei consideră că problemele ridicate de noi nu sunt reale, este treaba lor….Ministerul va dispune măsuri legale după ce va analiza protestul. Nu sunt incidente până acum, nu am primit nici măcar un singur telefon”, a declarat liderul Sindicatului Liber din Învăţământ din Tecuci, Mircea Petică.

Membrii FSLI solicită soluționarea de urgență a problemei privind reîncadrarea personalului didactic după intrarea în vigoare a Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Ei mai cer ca majorarea salarială de la data de 1 martie 2018 să nu fie condiționată de comasări de unități de învățământ, disponibilizări de personal și de tăieri ale unor drepturi salariale legale și vor să crească costul standard per elev pentru cheltuielile materiale, astfel încât părinții să nu mai fie nevoiți să aducă bani de acasă pentru dotarea claselor.Nu în cele din urmă, protestatarii au mai multe nemulțumiri legate de acordarea sporurilor și indemnizațiilor.


Distribuie articolul

You May Also Like