Noile salarii ale directorilor de școli și grădinițe, contabili-șefi și secretari-șefi

Distribuie articolul

Grilele salariale revizuite pentru directori, directori adjuncți, contabili-șefi și secretari-șefi din școli și grădinițe, efective de la 1 ianuarie, au fost oficializate prin publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii nr. 38 din 18 ianuarie 2024. Aparent, cineva s-a gândit că ar fi deja timpul pentru această schimbare. Prin urmare, această hotărâre de guvern modifică anexele nr. 1 și 2 la normele metodologice privind stabilirea salariilor de bază pentru funcțiile didactice de conducere din școli și grădinițe, aprobate inițial prin Hotărârea Guvernului nr. 598/2018.

Până acum, salarizarea pentru aceste funcții se realiza conform normelor metodologice stabilite prin HG nr. 598/2018, cu salariile stabilite în funcție de gradul unităților de învățământ și categoria acestora.

Conform noilor reglementări, începând cu luna curentă, salariul de bază minim pentru funcția de director va fi de 10.590 lei, iar cel maxim va fi de 11.242 lei, cu o diferență de 652 lei. Iar din luna iunie a acestui an, aceste cifre vor crește la un minim de 11.260 lei și un maxim de 11.812 lei, reducând diferența la 552 lei. Aceste ajustări sunt în acord cu limita maximă stabilită prin O.U.G. nr. 128/2023.

În plus, „pentru salariile funcțiilor didactice de conducere s-a aplicat principiul conform căruia salariile de bază ale acestor funcții să fie peste nivelul maxim al salariilor de bază de execuție cu dirigenție, în vederea eliminării inechităților existente în decembrie 2023.”

Să sperăm că aceste schimbări vor aduce mai mult decât doar cifre mai mari pe hârtie.


Distribuie articolul

You May Also Like