43 de elevi au participat anul acesta la Programul de Învățământ Dual susținut de GFG

Distribuie articolul

 

 

 

 

În luna martie, cei 43 de elevi din Galați incluși în Programul de Învățământ Dual susținut de Fundația GFG au avut șansa de a-și dezvolta noi abilități tehnice și profesionale în cadrul unui program educațional dezvoltat de experții Fundației GFG, Rewise Learning și LIBERTY Galați.

La evenimente au participat Georgina Crumpton, General Manager al GFG Alliance și al Fundației GFG, Radu Ionescu, General Manager LIBERTY Galați, și Ionuț Pucheanu, Primar al Municipiului Galați. Georgina Crumpton a declarat: “Am fost încântați să vedem cât de implicați sunt elevii în acest program. Echipa noastră a pregătit activități de învățare interactive și captivante, care i-au ajutat pe elevi să înțeleagă și să deprindă principii tehnice și de inginerie, dar și să se dezvolte pe plan personal și profesional. Elevii au conștientizat prin aceste activități că sunt o parte importantă în protecția mediului și în tranziția noastră către GREENSTEEL.”

 

Elevii clasei a IX-a de la Liceul Tehnologic “Paul Dimo” au început activitățile pe 4 martie și au avut ocazia să își îmbunătățească abilitățile individuale și de lucru în echipă, perfecționându-și în același timp competențele tehnice prin construirea unei boxe Bluetooth din cutii de oțel reciclate.

De asemenea, elevii au regizat și produs un videoclip despre mediu și comunitate și au discutat despre motivație și mediu înconjurător.

Două săptămâni mai târziu, au dat startul activităților elevii de clasa a X-a de la același liceu, care au învățat despre operațiunile de producție LIBERTY Galați prin activități practice și au aflat cum va arăta și va funcționa în viitor platforma siderurgică din Galați.

În plus, viitorii electricieni s-au pregătit pentru primul lor loc de muncă, participând la ateliere care au avut ca teme redactarea CV-ului și dezvoltarea abilităților de interviu, organizate de specialiștii în resurse umane de la LIBERTY.

Activitățile s-au încheiat, pentru fiecare dintre cele două clase, cu o festivitate la care au participat părinții elevilor, reprezentanți ai autorităților locale, profesori, electricieni, foști ucenici, mentori și manageri de la LIBERTY Galați.

Fondată de Sanjeev Gupta și soția sa, Nicola, Fundația GFG are ca scop dezvoltarea unor programe educaționale care le oferă tinerilor o perspectivă asupra industriei prin experiențe din lumea reală, dezvoltându-le în același timp abilitățile de comunicare, încrederea în forțele proprii și abilitățile interpersonale.

Înființată în Marea Britanie în 2017 și lansată în România în august 2021, Fundația GFG lucrează cu parteneri educaționali pentru a ajuta mii de tineri prin intermediul unor programe STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) în vederea dezvoltării competențelor antreprenoriale și identificării oportunităților din comunitățile locale.


Distribuie articolul

You May Also Like