Doi profesori din Galați sunt printre cei mai importanți oameni de știință din lume

Distribuie articolul

Doi profesori de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați sunt în Top World Ranking 2% al celor mai importanți oameni de știință din lume, realizat de Universitatea Stanford. Este vorba despre academicianul Eugen Victor Cristian Rusu, directorul Școlilor Doctorale din Universitate și de profesorul universitar Liliana Celia Rusu, de la Facultatea de Inginerie.

Eugen Victor Cristian Rusu a fost evaluat pentru 132 de lucrări ale sale în domeniul Energiei, iar Liliana Celia Rusu pentru 80 de lucrări scrise pe domeniul ingineriei civile. Cei doi profesori de la Dunărea de Jos sunt printre puţinii specialişti din lume care se ocupă cu studiul valurilor, fiind colaboratori cu centre de cercetări din Italia și Portugalia.

„Cei doi profesori de la Dunărea de Jos sunt printre puţinii specialişti din lume care se ocupă cu studiul valurilor, ambii colaboratori ai Centrului de Tehnologie Marină şi Inginerie Oceanică (CENTEC) din Lisabona (Portugalia). Eugen Rusu a fost, de asemenea, primul est-european invitat să lucreze la Centrul de Cercetări Subacvatice din cadrul NATO, în Italia și tot el are o bogată experienţă de lucru în instituţii internaţionale, fiind, începând cu anul 2012, expert evaluator internaţional la Comisia Europeană pentru domeniul energiei regenerabile în mediul marin”, au anunțat reprezentanții UDJ Galați.

World Ranking 2% este un TOP ce conține aproape 160 de mii de nume ale celor mai citați cercetători mondiali. Cei care au realizat topul au analizat lucrările a aproximativ 7 milioane de oameni de știință din 22 de domenii majore, de la chimie la inginerie, până la economie și afaceri, în intervalul 1996 – 2019.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns