Noi promisiuni legate de Plaja Dunărea

La aproape doi ani și jumătate de la concesionarea eșuată a plajei către un pseudo-investitor și la mai bine de un an de la recuperarea terenului, municipalitatea mai face un pas într-o direcție ce ar putea fi bună pentru Plaja Dunărea: a predat amplasamentul către noul constructor, cu promisiunea că în toamna anului viitor lucrările ar putea fi gata.

Conferința de astăzi, susținută de primarul Ionuț Pucheanu și proiectantul Daniela Marișcu (foto) a încercat să îmbrace cu superlative, nu întotdeauna exacte, un proiect necesar care a devenit puțin credibil în urma repetatelor gafe administrative.  

”Aceasta va fi cea mai mare plajă urbană de pe malul Dunării”, s-a grăbit să spună Daniela Marișcu, asigurându-i pe gălățeni că pe tot întinsul fluviului nu s-ar mai găsi ceva asemănător.

Din informațiile noastre, există multiple centre de agrement ce eclipsează proiectul gălățean. Autoritățile ungare anunțau în 2012 o investiție de 1,5 miliarde de euro pe una din insulele de pe Dunăre, din Budapesta (insula Obuda). O zonă de agrement de 32.000 mp, cu trei hoteluri de cinci stele, patru hoteluri de apartamente, cazinou și centre spa. În imediata apropiere, tot pe Dunăre și tot în Budapesta, este Insula Margareta, unde sunt trei centre spa cu ape termale, cel mai vechi fiind având 120 de ani. Întreaga insulă este destinată agrementului și are 96 de hectare!

Poposim puțin și pe insula de pe Dunăre, din Viena, unde doar zona acvatică destinată copiilor are 5.000 de mp iar accesul este gratuit.

Revenind însă la piscinele noastre, ni se promite că vara viitoare plaja ar putea fi utilizabilă, poate chiar și unul dintre bazine.

”Lucrările le-am început de ceva vreme, vorbim în mod deosebit despre demolări și intervențiile pentru curățarea terenului și aducerea la nivel, astfel încât, acum, la predarea amplasamentului, să înceapă efectiv lucrările pentru ridicarea și amenajarea construcțiilor. Cea mai mare atracție la Plaja Dunărea, în afară de piscina cu valuri, căreia îi ducem tradiția mai departe, va fi unul dintre cele mai înalte tobogane, cel care atinge aproape 20 metri. Va fi cel mai mare Aqua Park din sud-estul țării și cel mai mare de pe malul Dunării”, susține primarul Ionuț Pucheanu.

Se dorește transformarea Plajei Dunărea într-un complex acvatic multifuncțional integrat cu o suprafață utilă de 22.000 de metri pătrați și o capacitate zilnică de 3.500 de persoane.

De ”Reabilitarea și modernizarea Plajei Dunărea” (proiectare și execuție) se ocupă Asocierea Tancrad S.R.L. – Lemacons S.R.L – Aqua Azur S.R.L., prețul fiind de 19.494.063,44 lei, fără T.V.A, iar termenul de finalizare a lucrărilor octombrie 2020.

Ai putea fi interesat și de:

Lasă un răspuns