Galațiul ar putea rămâne fără transport public. Conducerea Transurb vorbește despre imposibilitatea de a mai presta servicii pentru populație

Distribuie articolul

PSD și ALDE Galați se ciomăgesc pe cadavrul Transurb. Conflictul între cele două filiale a intrat într-o nouă fază: cea a amenințărilor. Prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea Transurb, susținută de ALDE, anunță Primăria Galați, controlată de PSD, că societatea nu mai poate presta servicii pentru populație în parametri normali. Asta din cauza municipalității care nu a plătit la timp subvențiile pentru beneficiarii de reduceri și gratuități la transportul public.

„Relatia contractuala dintre Primaria Municipiului Galati si societatea Transurb S.A. se desfasoara in continuare cu dificultate deoarece municipalitatea nu deconteaza la timp facilitatile acordate categoriilor de persoane beneficiare de reduceri si gratuitati stabilite si aprobate prin Hotararea Consiliului Local. In momentul de fata, acestea sunt in valoare de 2.813.158 lei pentru luna aprilie a.c”, se arată în comunicatul Transurb.

La suma anunțată se mai adaugă facilitățile pentru persoane cu handicap (125.370 lei), compensația aferentă lunii martie 2018 (124.189 lei) și  regularizarea prețului pe kilometru pentru perioada mai 2016 – decembrie 2017(15.120.527lei). Astfel se ajunge la o sumă de patru milioane de euro.

„Pentru o functionare in parametri normali, si pentru asigurarea unui transport public de persoane eficient si de calitate este imperios necesar ca administratia locala sa inteleaga ca nu se poate asigura un serviciu de transport in comun atat timp cat nici macar facturile emise de principalii furnizori nu pot fi achitate, debitele existente generand penalitati zilnice care induc totodata cumularea de pierderi financiare zilnice.  Sintetizand, suma care ar trebui virata de municipalitate catre societatea noastra se ridica la 18.340.700 lei, insa atat timp cat nu putem incasa nici macar sumele lunare, societatea Transurb risca sa nu isi mai poata desfasura activitatea de transport public local de calatori asumata prin contractul de delegare”, precizează reprezentanții Transurb.

Conducerea Transurb anunță că zilele trecute a primit un ordin de deconectare de la energia electrică din cauza întârzierii la plată a facturilor în valoare de 826.000 lei, acumulate în perioada februarie-aprilie 2018. De asemenea, notificare de debranșare s-a primit și de la compania de furnizare a gazelor naturale, pentru o datorie de 35.000 lei. Nu în cele din urmă, Transurb mai are de plătit furnizorului de motorină suma de 4.000.000 lei.


Distribuie articolul

You May Also Like