Nici o companie nu este interesată de contractul privind deszăpezirea drumurilor județene din Galați

Distribuie articolul

Gălățenilor le-a trecut nămetele pe la ureche. Erau să rămână fără utilaje de deszăpezire în prag de iarnă. Asta după ce nici o firmă nu s-a prezentat la licitațiile organizate de Consiliul Județean Galați în lunile octombrie și noiembrie.

Drumurile județene erau să rămână în fundul gol în plină iarnă deși CJ îi momea pe pretendenți cu un contract de 9,5 milioane de lei pe o perioadă de trei ani.

„Din păcate, la licitaţie nu s-a prezentat nimeni. Nu sunt doritori pentru operaţiunea asta, este destul de grea şi delicată. Nici la a doua licitaţie nu s-a prezentat nimeni, inclusiv la firme din ţară au fost trimise invitaţii de negociere, nu a dat nimeni curs invitaţiilor”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Ca urmare, președintele CJ a fost nevoit să umble cu căciula în mînă pe la cunoștințe. Primul pe listă a fost Corneliu Istrate, patronul Lemacons. Că a vrut sau nu a vrut, Istrate a semnat contractul de deszăpezire pentru această iarnă.

„Avem contract pentru deszăpezire pentru iarna 2017-2018. A fost o negociere directă cu firma care a făcut deszăpezire şi anul trecut. Firma care va asigura deszăpezirea în această iarnă este Lemacons. Este vorba de un contract de 3 milioane de lei iar pentru luna decembrie de 1,2 milioane de lei. Vreau să fac menţiunea că, pentru perioada în care nu este zăpadă, nu se decontează nimic. Doar atunci cînd intră în acţiune şi fac deszăpezire, plătim utilajele”, a declarat Costel Fotea.

CJ Galați administrează aproximativ 800 de km de drumuri județene. Șoselele naționale și europene sunt administrate de Compania Națională de Drumuri.


Distribuie articolul

You May Also Like