Nici măcar ucrainenii nu vor să investească în Galați

Distribuie articolul

Dacă dinspre vest nu se arată niciun om de afaceri care să dezvolte un proiect cât de cât important în zona noastră, el nu va veni, cel puțin pe termen scurt, nici dinspre est. După o vizită în care nu a fost întâmpinat de principalii oficiali ai municipiului și județului Galați, ambasadorul Ucrainei în România a declarat că zona noastră nu este deocamdată în vizorul vreunui investitor ucrainean. Motivul venirii sale îl reprezintă viitoarea inaugurare a punctului vamal cu județul Tulcea.

Ambasadorul Oleksandr Bankov s-a întâlnit la finalul săptămânii trecute cu reprezentanţii Navrom Galaţi pentru a discuta despre înfiinţarea punctului de trecere a frontierei între Isaccea (Tulcea, România) şi Orlovka (Odesa, Ucraina). Conform declarațiilor făcute de ambele părți, noul punct vamal ar urma să devină funcţional până la finele acestui an.

Cât privește interesul economic al vecinilor pentru județul nostru, deocamdată el este zero.

”Am aflat și eu că sunt companii ucrainene care au activitate în zona Liberă, am identificat oportunități pe care să le putem dezvolta împreună și sper că asta ne va permite să fim și mai mult prezenți la nivel economic. Deocamdată nu vă pot spune despre proiecte concrete dar este prima vizită de lucru și discuțiile au fost foarte bune în vederea unor posibile proiecte”, a declarat Oleksandr Bankov.

Acesta a spus că singurul scop este vizita la Navrom, care ar urma să fie implicat în traficul fluvial la nivelul punctului de frontieră, fără a avea alte discuții care să vizeze vânzarea combinatului siderurgic, de exemplu, despre care existau speculații că ar putea fi atractiv pentru mediul de afaceri din țara vecină.

”N-am informații despre interesul oamenilor de afaceri din Ucraina și nici la nivelul guvernului ucrainean, dar eu nu am toate detaliile despre intențiile oamenilor de afaceri”, a mai spus Bankov.

La vizita întreprinsă în Galați ambasadorul Ucrainei nu a fost întâmpinat de nicio înaltă oficialitate locală din partea Primăriei, Prefecturii sau a Consiliului Județului. La întâlnire au participat viceprimarii Sorin Enache, Picu Roman, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Florinel Petru Gasparotti şi subprefectul Mihai Manoliu.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns