Magistrala Dn 1000mm refulare Stația Filești, înlocuită cu fonduri europene

Distribuie articolul

 

 

 

Una dintre cele mai importante conducte magistrale de refulare, Dn 1000mm, aferentă Stației de Repompare Filești (care deservește patru cartiere ale municipiului Galați) este înlocuită în prezent, în cadrul lucrărilor din Contractul CL 1 – Reabilitare rețele de apă în municipiul Galați, parte a Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în Județul Galați- etapa 2.

Luni, 22 aprilie se va realiza cuplarea conductei cu rol de provizorat PEHD Dn 630mm din strada 9 Mai, ceea ce va permite antreprenorului să execute lucrările propriu-zise de înlocuire a vechii magistrale, cu grad avansat de uzură și coroziune, care a creat în ultimii ani dificultăți majore în zonă, atât pentru funcționarea sistemului de alimentare cu apă potabilă, cât și pentru traficul rutier.

În cadrul lucrărilor de reabilitare se vor monta aproximativ 500m conductă nouă de apă potabilă PEHD Dn800mm, se vor executa cămine de vane noi pe traseul conductei, dar și noduri hidraulice.

APA CANAL S.A. Galați continuă astfel eforturile pentru modernizarea și reabilitarea infrastructurii de alimentare cu apă potabilă din municipiul Galați, cu impact semnificativ în îmbunătățirea calității și siguranței serviciului.

 


Distribuie articolul

You May Also Like