Neparlamentarii, încă în vacanță !

Distribuie articolul

Am avut curiozitatea să văd dacă cei ce au ratat intrarea în Parlament au terminat de lins rănile, care merg mai departe, dacă se retrage cineva, chestii dintr-astea „off the record”.


Făzăneala pemepeului. După multe apeluri, și-a făcut curaj și mi-a răspuns, așa mai de complezență. Că-i in vacanță, că se vor reorganiza, că se-apucă în curând de treabă, că poate fac și-un congres dacă covidul le va permite. În rest, împrăștiat cum îl știm. Anul Nou s-a schimbat, Cristache, nu și nu. Iar i-am spus că acum are mai multă vreme să pună mâna pe carte, ca să dea mai bine la public, și eventual să lase „lipelile” cu socialiștii la Consiliul Județean.

N-am înțeles de ce a tras „heblu” la publicația online ce o aveau la partid, dar asta e treaba lor.
Concluzionând, făzăneala merge mai departe…Prost, dar merge…
La rând a venit Marinică de la Pro România. Ceva mai destupat la minte, a început prin a-mi reaminti că a fost singurul din Biroul Politic al partidului care l-a contrat pe Ponta în ceea ce privește asocierea cu ALDE.


„Politic, am luat-o la vale. Economic, am făcut… economii. Păi cum să candidez eu la Senat când era clar că n-am nicio șansă? De ce să muncesc? Ca să-l fac pe Dima deputat? La locale am cheltuit 4 miliarde de lei vechi, acum doar un sfert din sumă. O mare greșeală a lui Ponta care s-a văzut.”


L-am întrebat de sediul din Brăilei din zona băncilor și mi-a spus că era vorba doar de un contract de închiriere pe un anumit termen, iar noul sediu este pe strada Tecuci. Cumva, mi-a plăcut, a pierdut o luptă dar nu renunță! Numai că asocierile cu Marius Stan de la locale și Cristinel Dima de la parlamentare au fost opțiuni ce s-au dovedit aiuristice. Un partid relativ nou nu crește cu importul de ratangii politici dovediți. De urmărit…


La ALDE e o problemă mai delicată în sensul că debutul incursiunii în penal a primului iubitor de neveste al nației, l-am numit aici pe Tăriceanu, coroborat cu antipatia reciprocă cu mediocrul Cristinel a făcut ca telefonul să refuze pur și simplu un astfel de dialog. Care oricum începea prost și se termina și mai prost…


Distribuie articolul

You May Also Like