Festivalul Scrumbiei, altfel. La Brăila stă să înceapă Festivalul Peștelui

Distribuie articolul

Un festival dedicat peștelui va începe joi în orașul Brăila. Ca să eliminăm glumele proaste, vă informăm că pe faleza brăileană a Dunării nu se vor afla Florin Pâslaru și gașca de atârnători la banii publici.

În schimb, vor fi numeroase căsuțe cu mâncare de pește, ateliere meșteșugărești, replici ale caselor pescărești. Pentru că este vorba despre Brăila, participanții se vor putea plimba cu vaporul. Nu în cele din urmă, festivalul brăilean este organizat 100% cu fonduri europene.

Festivalul Peștelui se află la prima ediție, dar organizatorii vorbesc deja de următorii ani. Cică se dorește formarea unei tradiții care să să refacă imaginea vechiului oraș și să atragă un număr important de turiști.

Până atunci, brăilenii trebuie să se mulțumească cu familiile de gălățeni, vrânceni, buzoieni și tulceni care, probabil, vor participa la eveniment.

Au și de ce. Organizatorii spun că timp de patru zile peștele va fi gătit după rețete tradiționale românești, dar și după cele ale comunităților de greci, turci, ruşi, bulgari, evrei și armeni din Brăila. Apoi, sunt plimbările pe Dunăre cu nava Lacu Sărat(12 lei/ora) și concertele Zdob și Zdub, Taraful de la Clejani și alții.


Distribuie articolul

You May Also Like