Modificări la CFR din cauza COVID-19. Ce se va întâmpla înainte de Paște

Distribuie articolul

Compania de transport feroviar CFR a anunțat că a făcut o serie de modificări din cauza epidemiei de COVID-19. Pe scurt, este vorba despre suplimentarea locurilor pentru respectarea „distanței sociale” și despre introducerea unor reguli de conduită în tren și în gări.

În trenurile CFR se aplică regula „un loc liber, un loc ocupat”, astfel încât reprezentanții companiei au fost nevoiți să suplimenteze vagoanele pe traseele aglomerate. Pentru a asigura mai mult spaţiu între călători şi pentru evitarea aglomerării trenurilor, CFR Călători a suplimentat capacitatea de transport cu vagoane clasă, iar pe perioada sărbătorilor pascale şi pentru vagoane de dormit şi cuşetă.

„CFR Călători face posibile deplasările atât pentru navetă, cât şi cele inter-regionale cu respectarea măsurilor adoptate de autorităţile abilitate. Persoanele care trebuie neapărat să călătorească în această perioadă trebuie să respecte toate prevederile Ordonanţelor, dar şi regulile de comportament şi igienă impuse de Ministerul Sănătăţii. Pentru asigurarea distanţei sociale, în trenuri se aplică regula „un loc liber, un loc ocupat”. Principiul se aplică şi la vagoanele de dormit şi cuşetă. Măsura este luată pentru a preveni răspândirea infecţiei cu COVID 19 şi pentru a asigura un transport în condiţii de siguranţă pentru pasagerii noştri şi personalul propriu”, a anunțat CFR.

În trenuri și în gări se face dezinfecție, iar salariații au primit kituri personale cu materiale dezinfectante. De asemenea, controlorii au fost instruiți să nu atingă biletele călătorilor și le verifică de la distanța de doi metri, recomandată de autorități. În plus, CFR recomandă cumpărarea online a biletelor de tren pentru a evita utilizarea banilor, iar la ghişeu este preferată plata cu cardul bancar. De asemenea, reprezentanţii companiei îi sfătuiesc pe călători să-și cumpere bilete din timp pentru a evita aglomerația și pentru a-i ajuta pe cei de la CFR să cunoască numărul călătorilor. În această perioadă, rezervarea biletelor se poate face cu 10 zile înainte de plecare.


Distribuie articolul

You May Also Like