Șofer arestat pentru dare de mită

Distribuie articolul

Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila, sub ccordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în urma activităţilor complexe desfăşurate, au surprins în flagrant un bărbat în timp ce oferea către doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila – Postul de Poliție Comunală Siliștea, suma de 140 euro pentru a nu lua măsurile legale.

”În cauză s-a reţinut faptul că, în ziua de 20.11.2019, în jurul orei 20:30, bărbatul a fost depistat conducând un autoturism în zona localității Corbu Nou, comuna Măxineni, județul Brăila, având o alcoolemie de 0.96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru a nu fi luate măsurile legale, conducătorul auto a promis și a încercat de mai multe ori să remită o sumă de bani pentru a fi ajutat în dosarul penal. Polițiștii au refuzat categoric oferta și au sesizat D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Brăila, care împreună cu procurorul desemnat din cadrul P.T. Brăila a organizat activitatea de constatare a infracțiunii flagrante. Conducătorul auto a fost condus la sediul unității de parchet, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită”, precizează DGA Brăila.

În urma administrării mijloacelor de probă, procurorul de caz a dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpatului, iar ca urmare a prezentării acestuia la Tribunalul Brăila a fost admisă propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.


Distribuie articolul

You May Also Like