Virusul COVID-19 a intrat în alt cămin de bătrâni din orașul Galați

Distribuie articolul

Patru persoane dintr-un cămin de bătrâni din Galați, administrat de Primărie, sunt infectate cu COVID-19. Anunțul a fost făcut duminică de primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu, care a precizat faptul că este vorba despre doi bătrâni și doi angajați. Edilul șef a cerut Direcției de Sănătate Publică să fie testați toți bătrânii și salariații din căminul Sf.Spiridon de pe strada Domnească.

Nimeni nu știe cu siguranță cum s-au îmbolnăvit cele patru persoane în condițiile în care au fost interzise vizitele, pacienții au primit mâncarea doar în cameră și spațiile au fost dezinfectate. Probabil, una dintre angajatele unității a intrat în contact cu o persoană întoarsă din străinătate și, astfel, virusul a intrat în cămin. Primarul Ionuț Pucheanu a solicitat Direcției de Sănătate Publică Galați să fie testați toți bătrânii și salariații din cămin, Primăria fiind dispusă să plătească pentru efectuarea analizelor.

„Deși s-au luat măsuri de protejare a părinților și bunicilor aflați în Căminul pentru Persoane Vârstnice Sf. Spiridon, acest dușman nevăzut, denumit noul coronavirus, a ajuns și aici. Și asta chiar dacă bunicii beneficiază permanent de asistență medicală și nu se deplasează în afara camerei, iar masa o primesc în cameră, tocmai pentru a fi feriți. Solicit DSP să testeze urgent fiecare om în parte, atât angajat al acestui cămin, cât și persoană cazată, indiferent de faptul ca protocoalele instituite prevăd altceva, astfel încât situația să nu se agraveze, așa cum s-a întâmplat în cazul căminului privat. Dacă protocoalele de testare nu prevăd o astfel de abordare, anunț pe această cale că Primăria municipiului Galati este dispusă să suporte cheltuielile aferente unei astfel de proceduri. Trebuie să facem tot ce e omenește posibil pentru părinții și bunicii noștri”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Toate persoanele din cămin au fost introduse în carantină, a precizat primarul Pucheanu. În căminul de bătrâni din Galați sunt 139 de pacienți și 67 de angajați.


Distribuie articolul

You May Also Like