Solidaritate. Preoții din Galați livrează hrană nevoiașilor și fac teme cu copiii pe internet

Distribuie articolul

Preoții din Galați distribuie alimente la casele nevoiașilor și îi ajută pe copii la teme în perioada epidemiei de COVID-19. Sute de persoane nevoiașe sau izolate la domiciliu, copii și bătrâni din Galați, primesc zilnic pachete cu alimente de la reprezentanții Arhiepiscopiei Dunărea de Jos și de la asociațiile partenere. Pe lângă hrană, preoții și sociologii oferă sfaturi și alinare celor cu probleme și îi ajută pe copii la teme.

În cele mai multe cazuri, preoții sunt ajutați de voluntarii unor asociații și câteodată se apelează la generozitatea oamenilor cărora li se recomandă să doneze bani și alimente pentru campaniile în derulare. În cadrul Parohiei Sfântul Spiridon din Galaţi au fost organizate trei puncte de colectare pentru alimente neperisabile, medicamente și materiale igienico-sanitare. Pachetele sunt distribuite în mai multe etape direct la ușa beneficiarilor.

În aceeași parohie, 70 de copii sunt ajutați la teme și sunt monitorizați de specialiști. Este vorba despre beneficiarii centrului de zi organizat în cadrul parohiei. Doi instructori de educație le oferă sprijin în efectuarea temelor cu ajutorul platformelor online și le organizează diferite activități de socializare și petrecere a timpului liber în casă. De asemenea, cei 70 de copii primesc pachete cu hrană care sunt repartizate din două în două săptămâni, astfel încât să se reducă riscul propagării epidemiei.


Distribuie articolul

You May Also Like