Mocnește revolta în Poliție. Polițiștii se simt neglijați de șefi și discriminați în raport cu alte categorii

Distribuie articolul


Sunt tensiuni în Poliția Română. Polițiștii se simt neglijați de șefi și discriminați în raport cu alte categorii profesionale. Acestea sunt concluziile unui sondaj la care au răspuns 5.000 de polițiști din aproape toată țara. Întrebările au fost puse în contextul pandemiei de Covid-19.


Realizatorii sondajului sunt sindicaliștii de la Europol. Ei au utilizat o platformă de sondare și au întrebat 4.837 de polițiști din 31 de județe și din București cum au fost lunile de pandemie. Astfel, 8 din 10 polițiști au răspuns că nu au fost luate măsuri suficiente sau chiar deloc, de către șefi, pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus în rândul personalului. Ei se declară nemulțumiți de șefi că nu le-au oferit protecție și discriminați în raport cu alte categorii profesionale.


De asemenea, 8 din 10 polițiști resimt puternic efortul și sunt mult mai epuizați ca urmare a activităților întreprinse pe durata pandemiei decât înainte, iar aproape toți cei chestionați (94%) consideră că fără implicarea lor în activitățile de combatere a epidemiei Guvernul nu va mai putea aplica măsurile de prevenire stabilite.


De aceea, nemulțumirea este foarte mare în rândul polițiștilor. Potrivit sondajului, 7 din 10 polițiști sunt dispuși să suspende activitatea, exact ca magistrații, ca formă de protest, în cazul în care nu se va reveni asupra înghețărilor salariale.


Distribuie articolul

You May Also Like