Acuzații dure în cazul morții copilului din Tecuci

Distribuie articolul

Familia copilului din Tecuci, care a murit sufocat cu porumb furajer, depune plângere la parchet împotriva doctorului de la spitalul din Tecuci, care l-a văzut inițial. Oamenii spun că doctorul l-a consultat superficial şi i-a trimis pe o bancă să aştepte 3 ore. Atunci au luat decizia să îl aducă la Galați, dar nu au chemat Salvarea.

CITEȘTE ȘI: Copil mort în condiții suspecte

Parchetul a deschis deja dosar penal ptr ucidere din culpă. S-a stabilit cauza morții: asfixie mecanică a căilor aeriene inferioare cu corp străin.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI: Mii de vaccinuri anti-rujeolă ajung la Galați

 


Distribuie articolul

You May Also Like

One thought on “Acuzații dure în cazul morții copilului din Tecuci

 1. ”cauza morții: asfixie mecanică a căilor aeriene”
  Grea mai e medicina, dar și mai grea limba română !

  asfixie = stare de sufocare datorită înecării, strangulării, gazelor toxice, ca simptom al unor boli, etc. (DEX ’09).
  Cu alte cuvinte, este oprirea, curmarea a respirației (provocată de absorbirea unui gaz otrăvitor, de înecare, de strangulare); înăbușire, sufocare (Dicționarul limbii române contemporane, 1955-1957).

  Sufocare este dificultatea mare în respirație. În același timp, sufocarea este o formă de asfixie mecanică provocată de obstrucția căilor respiratorii sau prin ocluzia orificiilor respiratorii.

  ! asfixia mecanică este provocată de obstrucție !

  Așadar, corect este: ”cauza morții: ASFIXIE mecanică PRIN OBSTRUCȚIA căilor respiratorii”

  În medicina legală se definește: asfixia = stare patologică determinată de lipsa oxigenului molecular la nivelul țesuturilor și celulelor, iar, din pct. de vedere medical, termenul corect este: ANOXIE.

  În cazul copilului din articol, la prima vedere, mecanismul de producere a asfixiei mecanice pare a fi fost OCLUZIA căilor respiratorii inferioare cu corpi străini solizi. Iar mecanismul tanatogenerator trebuie să fi fost ANOXIA ACUTĂ.

Comments are closed.