Salariul minim va crește în 2021

Distribuie articolul

Salariul minim  brut va crește anul viitor cu 70 de lei. Anunțul a fost făcut luni de premierul Florin Cîțu la capătul unor consultări cu partenerii sociali. Ca urmare salariul minim brut se va majora de la 2.230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar.

Prim-ministrul Florin Cîţu și ministrul Muncii, Raluca Turcan au avut discuții cu reprezentanții Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social pe tema creșterii salariului minim brut pe țară garantat în plată. Guvernul și partenerii au stabilit ca majorarea să fie de 70 de lei.

„Guvernul are în vedere creșterea salariului minim brut pe țară garantat în plată pentru anul 2021 cu un nivel care să depășească rata inflației, respectiv cu 70 de lei brut, de la 2230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar. Acest nivel a fost stabilit în contextul în care reprezentanții sindicatelor au solicitat creșterea salariului minim pe economie la 2.400 de lei/lunar, iar cei ai patronatelor au solicitat înghețarea salariului minim pe economie la nivelul actual, cel puțin pentru primele luni ale anului viitor, argumentând situațiile dificile cu care se confruntă anumite sectoare economice”, scrie într-un comunicat de presă al Guvernului.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că majorarea va fi aprobată în ședința Guvernului din 30 decembrie.

„La nivelul Guvernului vom decide creșterea salariul minim pe economie pentru anul viitor cu un procent care va ține cont de argumentele reprezentanților sindicatelor, ai patronatelor, precum și de contextul economic și social. Ne dorim să asigurăm o viață mai bună pentru români, având însă grijă să păstrăm locurile de muncă și să protejăm inițiativa antreprenorială”, a declarat Florin Cîțu.

Reprezentanții Guvernului și ai partenerilor sociali au mai stabilit că în prima parte a anului viitor va fi stabilit modul în care va crește salariul minim brut pe economie în următorii patru ani.


Distribuie articolul

You May Also Like