Mituitor trimis în judecată 

Distribuie articolul

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului P.N., persoană fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și furt.

 

În fapt, la data de 27.05.2018, numitul P.N. a fost depistat de un echipaj din cadrul Secției 5 – Poliție Locală Galați, în zona căminelor studențești din mun. Galați, în timp ce conducea un autovehicul cu care transporta mai multe materiale de construcții pentru care nu a prezentat documente de proveniență. Fiind întrebat cu privire la proveniența materialelor, acesta a declarat că le-a sustras de la  căminele studențești, unde societatea la care este angajat, efectuează lucrări de reabilitare.

 

Având în vedere aceste aspecte, cei doi lucrători de poliție locală i-au adus la cunoștință că vor întocmi un proces-verbal de constatare și vor anunța organele competente în vederea întocmirii unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt. În acest context,  pentru a se sustrage de la răspunderea penală, bărbatul a insistat în repetate rânduri ca polițiștii locali să nu încheie procesul-verbal de constatare oferindu-le cu titlu de mită  suma de 1.100 de lei.

 

Lucrătorii de poliție locală au refuzat categoric oferta și au sesizat fapta la  Serviciul Județean Anticorupție Galați,  care a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

 

În baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au efectuat mai multe acte procedurale în cauză.

 

SURSA: DGA Galați


Distribuie articolul

You May Also Like