Ordine și siguranță pe bază de voluntariat. Deoarece nu are bani, Poliția Locală vrea să apeleze la voluntari

Distribuie articolul

Poliția Locală Galați caută voluntari. Reprezentanții instituției au anunțat că au nevoie de cel puțin 20 de persoane care vor fi incluse în patrulele din oraș. Poliția a ales această variantă deoarece nu are bani pentru a plăti noi salarii. În momentul de față la Galați sunt 283 de polițiști locali dar șefii Poliției spun că au nevoie de cel puțin 300. Din cauza bugetului limitat, Poliția Locală Galați nu poate face angajări așa că și-a propus să apeleze la voluntari.

„Avem nevoie de voluntari pentru că este clar că numărul de poliţişti locali este insuficient în prezent la nivelul acestui municipiu care este un municipiu greu…Poliţia Locală acţionează cu un poliţist la mia de locuitori, dar Galaţiul este cu tradiţie cu criminalitate crescută… Se impune folosirea acestor voluntari, suntem pe schemă acoperiţi în proporţie de 97%, dar din analiza noastră încă suntem puţini”, a declarat Petrică Hahui, directorul Poliției Locale Galați.

Cei care vor fi cooptați vor fi instruiți și apoi vor fi trimiși pe teren cu patrulele Poliției. Activitatea se va face pe bază de voluntariat iar voluntarii vor avea prioritate la viitoarele angajări.

„Voluntarii Poliţiei Locale Galaţi vor purta insigne, ecuson, legitimaţie, aşa cum prevede legea. Îi vom pregăti la Poliţia Locală Galaţi şi îi vom folosi în toate acţiunile Poliţiei Locale pe domeniile siguranţă, rutieră, control comerţ, protecţia mediului, disciplina în construcţii şi în alte scopuri….Se vor face contracte, vor avea caracter oficial, vor fi înregistrate, le putem elibera adeverinţe, iar în finalul legii se spune că în anumite situaţii, gen concursuri, poate chiar la Poliţia Locală, pot primi cumva un vot pozitiv sau vor fi selecţionaţi cu precădere în acest segment, dacă dau randament”, a mai spus Petrică Hahui.

Pentru a pune în practică ideea, polițiștii locali au nevoie de acordul Consiliului Local.


Distribuie articolul

You May Also Like