Minune mare: sătenii din Șendreni – Braniștea au semănat grâu și a ieșit aeroport!

Distribuie articolul

Duminica aceasta, de Sf. Sfințit Mc. Patrichie, pe când creștinul de rând sărbătorea vindecarea slăbănogului de la Vitezda, o mare și neasemuită minune s-a arătat pe dealurile dintre Braniștea – Șendreni și combinatul siderurgic gălățean.

Zece autoturisme și un microbuz au descins acolo unde, pe final de campanie electorală la europarlamentare, li s-a arătat social-democraților locația viitorului aeroport ce ar urma să deservească zona Galați – Brăila și, de ce nu, Vrancea!

Minunea a fost atât de puternică încât au venit s-o vadă ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, alături de europarlamentarul Dan Nica, trăgând după ei și un alai de oficialități, printre care primarul Ionuț Pucheanu, președintele Consiliului Județului, Costel Fotea, city managerul, Marius Humelnicu, și mulți alții.

Tocmai pentru că e o treabă serioasă ce nu mai putea aștepta încă o săptămână, până să se termine campania electorală și, cu riscul de a fi considerați simpli demagogi, Cuc și Nica au pus schița amplasamentului pe capota unui Duster și au arătat-o cui a fost curios s-o vadă și era prin preajmă.

Așadar, între două lanuri de grâu și orzoaică, pe o suprafață de 150 de hectare, ar urma să fie construit ”al treilea aeroport din țară ca trafic de persoane”, după cele din București și Cluj – Napoca. Cel puțin așa se văd lucrurile dinspre ministerul Transporturilor, Răzvan Cuc, aflat deja la al doilea mandat după ce a fost demis o dată de colegii PSD-iști din funcție pentru cât de competent s-a dovedit.

”Este o investiție care va genera plus valoare și va ajuta mediul economic din toate județele limitrofe. Aeroportul va fi finanțat prin Fondul de Dezvoltare și Investiții. Vorbim de un program aflat în derulare”, a spus Cuc, evitând să avanseaze orice orizont de timp sau cifră.

Investiția nu este prinsă în masterplanul finanțat de Uniunea Europeană și se bazează deocamdată doar pe fonduri de la Guvern, fapt ce-i scade din credibilitate. Dar cel care a vorbit de ea, Răzvan Cucu, este un adevărat specialist și știe ce spune, pentru că a fost secretar de stat tehnocrat în Ministerul Transporturilor, în mandatul premierului Dacian Cioloș.


Distribuie articolul

You May Also Like