Mintea de pe urmă: autoritățile scot masca de la orele de sport

Distribuie articolul

Reprezentanții Guvernului au anunțat că masca de protecție nu va mai fi obligatorie la orele de sport din școli. Este vorba despre orele care se desfășoară în exterior. Pentru a produce efecte, decizia trebuie să apară sub forma unui ordin comun al Ministerelor Sănătății și Educației.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-a pronunțat de mai multe zile asupra subiectului, sprijinind ideea renunțării la mască în timpul orelor din curte. Miercuri, reprezentanții Ministerului Sănătății, au acceptat și ei varianta. Ca urmare purtarea măștii va fi obligatorie doar în interior.

„Ministerul Sănătății susține ferm purtarea măștii în timpul activităților sportive care se desfășoară în interior. Activitățile sportive în aer liber se pot desfășura fără purtarea măștii de protecție, cu respectarea distanței fizice recomandate între elevi”, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Datele care stau la baza deciziilor Ministerului Sănătății sunt incidența în creștere a cazurilor de la reluarea cursurilor în format fizic, creșterea cazurilor pozitive COVID-19 în rândul cadrelor didactice de la reluarea orelor de clasă și numărul în creștere de infectări cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7, precum și repartiția lor geografică extinsă pe tot teritoriul României, cu rata de transmitere și contagiozitate crescută la copii.


Distribuie articolul

You May Also Like