O creșă din Galați a fost modernizată cu fonduri europene

Distribuie articolul


Premieră la Galați. Pentru prima dată în ultimele trei decenii, o creșă a fost modernizată în totalitate. Este vorba despre Creșa nr.36 care a fost transformată cu ajutorul fondurilor europene.


Lucrările au costat trei milioane de lei și s-au desfășurat atât la exterior, cât și la interior.


„La Creșa nr. 36 s-au realizat lucrări de termoizolare, finisajul exterior fiind realizat din HPL (material obținut din așchii lemnoase în proporție de 70% și rășini termorezistente în proporție de 30%) în diferite culori. La partea vitrată, tâmplăria din PVC a fost înlocuită cu tâmplărie de lemn stratificat cu geam termoizolant. De asemenea, s-a realizat înlocuirea tâmplăriei interioare și finisarea pardoselii și s-au făcut lucrări la instalațiile termice și climatizare. S-au realizat și lucrări de rezistență, zugrăveli, tencuieli și alte finisaje. A fost montat un sistem de supraveghere antiefracție și control acces, în vederea asigurării pazei și protecției imobilului”, au anunțat reprezentanții Primăriei Galați.


Creșa a fost dotată cu panouri solare și turbine eoliene.


I„Prepararea apei calde menajere se realizează cu un boiler și cu panouri solare amplasate pe acoperișul terasei necirculabile. Corpurile de iluminat existente au fost înlocuite cu corpuri de iluminat de tip LED, au fost instalate corpuri de iluminat cu senzori de mișcare/prezență și s-au amplasat 2 turbine eoliene verticale”, a explicat Biroul de Presă al municipalității.


În orașul Galați nu sunt decât două creșe de stat. Ambele sunt suprapopulate, părinții fiind nevoiți să aștepte luni întregi pentru a găsi locuri libere.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns