CNSU a decis: doar persoanele vaccinate au voie la nuntă, restaurant, teatru și piscină

Distribuie articolul


Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, joi seara, că doar persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală au voie la nuntă, restaurant, teatru și piscină. Este o decizie fără precedent care vizează și alte interdicții pentru persoanele care nu s-au vaccinat.


Decizia reprezintă o premieră deoarece elimină testele rapide și cele PCR. Măsura se va aplica în localitățile în care rata de infectare trece de 6 la mia de locuitori.


Potrivit deciziei CNSU de joi seara, doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală pot intra, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în restaurante, baruri, cluburi și discoteci, cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte, instituții de cultură, evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți, conferințe, săli de sport și/sau fitness, jocuri de noroc, piscine interioare, locuri de joacă pentru copii, săli de jocuri.


De asemenea, doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală pot participa la evenimentele sau activitățile publice, organizate și desfășurate în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori.


Masca de protecție este obligatorie în toate spațiile publice închise, iar persoanele vaccinate pot circula și în intervalele în care sut impuse restricții de circulație, mai stabilește decizia CNSU.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns