Ne plângem de lipsa locurilor de muncă dar vin nepalezii la cosit…

Distribuie articolul

Partidele de stânga urlau nu demult că politicile de dreapta diminuează șansele pentru cei nevoiași, mai ales pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă.


Nimic mai fals.
Marea problemă nu e neapărat lipsa locurilor de muncă sau asuprirea clasei muncitoare de către mica sau marea burghezie ci puturoșenia bineștiută a românului.


Ne amintim cum, nu cu mulți ani în urmă, când a dat gârla pe-afară din matcă provocând ceva inundații prin valea Galațiului, cei de la Situații de Urgență sau de la Armată se luptau cu apele iar băștinașii din zonă se luptau cu sticlele pe la bodegile din zonă și priveau empatic.


Anul trecut, prin vară, când municipalitatea a contractat lucrări de modernizare pe arterele principale, Domnească și Brăilei am putut vedea muncind hoarde de vietnamezi.


Acum, directorul de la Gospodărire Urbană, Dragoș Magearu se plânge că nu are cosi bălăriile municipale ce ne-au acoperit pur și simplu. Cu un câștig cumva decent pentru această muncă, gălățenii aflați în căutarea unui loc de muncă s-au arătat dezinteresați de motocoasă.


Și așa, au venit nepalezii să ne scoată din bălării. Că gălățenii au fost interesați de muncă doar o zi după care au ales să-și consume perspectiva de fericire prin cârciumi.


Nu ne mai facem bine!


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns