Investiție majoră în Portul Docuri cu fonduri europene!

Distribuie articolul

Ieri, Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi a emis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare la Dana 32, din Portul Docuri.

Investiţia, în valoare de peste 25 milioane de lei, beneficiază de o finanţare din fonduri europene de 18 milioane de lei, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, dar și o cofinanțare de peste 3 milioane de lei de la bugetul de stat. Termenul de execuție, inclusiv partea de proiectare este de 24 de luni.

Această investiție are în vedere modernizarea cheiului de la Dana 32.
Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, a afirmat că bugetul din acest an va fi axat preponderent pe investiții în infrastructură, atât în cea navală cât și în cea rutieră sau feroviară.


Modernizarea cheiului în întregime pe o lungime de 70 de metri, cuprinde și reţeaua de utilităţi aferentă pentru ca navele care acostează în Port Docuri să aibe asigurate servicii decente .


„Principalul avantaj al modificării configuraţiei Danei 32 va fi acela că navele vor putea acosta la cheu indiferent de nivelul Dunării, cu posibilităţi de operare rapidă a mărfurilor, fără operaţiuni suplimentare. De altfel, obiectivul nostru este de a atinge o capacitate de încărcare și descărcare a mărfurilor de până la 250.000 tone”, a adăugat Alexandru Şerban, directorul general al APDM Galaţi.


La Dana 32 vor predomina operațiuni de încărcare si descărcare a transporturilor de cereale, silozul fiind în proximitatea acestei zone.


Distribuie articolul

You May Also Like