Minte-mă frumos. Autoritățile anunță că proiectarea autostrăzilor Moldovei se va face conform graficelor din contract

Distribuie articolul

Conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat marți că vor fi respectate toate termenele stabilite în contractele privind proiectarea autostrăzilor Moldovei. Directorul CNAIR s-a referit la șoselele A7 și A8 care străbat Moldova de la nord la sud și de la est la vest.

A7 va traversa toată Moldova și va conecta orașele Focșani, Bacău și Siret, iar A8 va lega orașele Iași și Tg. Mureș, via Tg.Neamț. Proiectele începute din punct de vedere birocratic de mulți ani au depășit deja numeroase termene, iar mai nou specialiștii vorbesc de noi amânări. Totuși, autoritățile spun că proiectarea în ambele cazuri va merge conform planului.

„Am avut o nouă sedință de progres pe autostrăzile din Moldova care sunt proiectele strategice pentru anul în curs. Pe lângă Autostrada Moldovei A7, am discutat și problematica A8, care este, de asemenea, un proiect prioritar. Am avut o analiză detaliată cu proiectantul pe sectorul de la Târgu Mureș la Târgu Neamț. Am ajuns la un calendar ferm pe care proiectantul și l-a asumat. Ca urmare a discuțiilor purtate acesta se va organiza în perioada imediat următoare, astfel încât să păstrăm graficele și calendarul asumat” a declarat directorul general CNAIR, Mariana Ioniță.

Județul Galați nu va fi străbătut de cele două autostrăzi promise de Guvern.

Singura legătură a orașului Galați cu șoselele moderne va fi prin intermediul viitorului drum expres Galați-Brăila cu ramificații către Focșani și Buzău. Totuși, nici unul dintre proiectele în discuție nu este într-un stadiu avansat, iar termenele de finalizare sunt incerte.


Distribuie articolul

You May Also Like