Bricul Mircea a fost întâmpinat cu bălării luxuriante, un grătar ruginit și o bicicletă prăpădită

Distribuie articolul

Între un festival cu haleală (Street Food) și altul cu băutură (Oktoberfest), ambele binevenite, în orașul Galați și-a făcut loc o navă de poveste. Este vorba despre celebrul Bric Mircea care marți, 17 septembrie, a aruncat ancora în portul Galați.

Momentul nu este întâmplător deoarece se împlinesc 80 de ani de la lansarea la apă a navei și de la prima și ultima vizită a bricului în portul gălățean.

În urmă cu 80 de ani, nava care ajungea în portul dunărean era întâmpinată de un rege (Carol al II-lea). Între timp, vremurile s-au stricat, iar celebra navă școală a Marinei Române a fost întâmpinată de vremelnicul Dorin Otrocol.

Acesta a zis că…… pe cine naiba interesează ce a zis un politruc? Ideea este că evenimentul care trebuia să „teleporteze” în prezent o parte din strălucirea de odinioară a orașului nu a fost vizibil. La propriu!

În primul rând, din cauza aglomerației. Apoi, de pe țărm, bricul nu s-a văzut prea bine din cauza pontonului „medieval” și a bălăriilor uriașe din jurul acestuia.

Boschetele uriașe care dădeau senzația că vor să urce pe pasarela spre Bric spun multe despre calitatea gazdelor, de la Căpitănie, AFDJ sau APDM: le-a venit un musafir important și nu au fost în stare să strângă muntele de mizerii de sub și de lângă preșul de la intrare. De fapt, gazdele nu și-au strâns nici măcar catrafusele de pe ponton.

În timpul ceremoniilor, gălățenii au admirat grătarul ruginit pe care-l folosesc angajații pontonului și o bicicletă, probabil, a unuia dintre salariații amatori de carne la jar.


Distribuie articolul

You May Also Like