Altercație în pușcărie

Distribuie articolul

Mai mulți deținuți din Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați s-au luat la bătaie, astăzi, în celulă. Conducerea penitenciarului a declanșat o anchetă internă și a dispus primele măsuri.

„Astăzi, 26 ianuarie 2021, în jurul orei 12:00, în curtea de plimbare a Penitenciarului Galați, a avut loc o altercație spontană între 5 deținuți. Personalul operativ specializat a intervenit de îndată pentru aplanarea conflictului.

Față de deținuții agresori implicați în incident, s-a luat măsura separării de restul persoanelor custodiate. Aceștia au fost prezentați la cabinetul medical al unității, fără recomandare ulterioară de investigații sau îngrijiri spitalicești. Cel de-al cincilea deținut a fost prezentat la o unitate spitalicească din rețeaua sanitară publică, pentru un consult de specialitate.

În conformitate cu prevederile legale, administrația locului de deținere a procedat la sesizarea organelor judiciare și la informarea judecătorului de supraveghere a privării de libertate”, precizează reprezentanții Penitenciarului Galați.

De asemenea, în Penitenciar, a fost declanșată procedura disciplinară față de persoanele private de libertate implicate, cauzele și împrejurările producerii incidentului urmând a fi stabilite în urma anchetei.


Distribuie articolul

You May Also Like