EDITORIAL/ Mergeți de vă duceți…

Distribuie articolul

În primii ani de democrație, când contabilizam o sumedenie de partide, atât în zona liberală cât și în cea a socialiștilor, se preumblau tot soiul de năzdrăvănii politice.

Aveam să ne dăm seama mai târziu cât ne-au costat aceste grupări nu atât financiar cât moral și ca imagine în exterior.
Liberalii s-au pricopsit cu PNL- Câmpeanu, PL’ 93, Noul Partid Liberal(NPL), Uniunea Liberală Brătianu iar mai nou, PDL și frustrații de la ALDE.

De partea cealaltă, socialiștii care-și spun vulgar social-democrați s-au constituit în emanatul FSN care mai apoi și-a schimbat titulatura în FDSN, PDSR iar actualmente PSD având în timp o pleiadă de „balamale” ce le-a „înghițit” pur și simplu. Partidul Social Democrat – președinte Sergiu Cunescu, acesta imediat după 1990 fiind alături de partidele istorice PNL SI PNȚ-CD, Partidul Republican, Partidul Socialist al Muncii (PSM), Partidul Socialist (PS), Partidul Democrat Agrar (PDAR), Partidul Unității Naționale a Românilor (PUNR) și alte câteva idioțenii politice Partidul Automobiliștilor, Partidul Cooperatorilor, Partidul Liber Schimbist cu al său ziar celebru „Răcnetul Carpaților” și pomelnicul e interminabil.

De actualitate ar fi partidele frustraților socialiști cum ar fi UNPR sau Pro România
La Galați situația nu a stat altfel, organizațiile județene urmând pașii celor de la centru.

După rezultatele ce le știm, un grup de cetățeni, vechi liberali își spun ei, fără rezultate evidente în trecut, de performanțe nici nu poate fi vorba, dar cărora le-au plăcut mai mereu înțelegerile tacite cu socialiștii gălățeni și-au dat seama că mai sunt vreo două săptămâni până ce partidul va trebui să-și definitiveze listele pentru alegerile parlamentare. Așa. Păi vor și ei. Problema e cum să acceadă acolo, pe liste.

Simplu, să-și arate nemulțumirea la șefii de la București față de rezultatele de la locale și de maniera prin care este prezidat partidul la Galați. Din acea listă, unii sunt traseiști cu acte în regulă, alții foști prefecți, subprefecți, consilieri locali sau deputați. Ok. Acești cetățeni au demonstrat aproape 30 de ani ce pot face cu liberalismul la Galați. Au avut rezultate de-au murit coțofenele de ciudă iar broaștele de pe malul gârlei au intrat în fibrilații.

Cum ieri, conducerea partidului a acordat pe mai departe încredere actualei conduceri, cetățenii în cauză au rămas ușor încordați pe situație.

Mai mult decât atât, ăla de e capul răutăților ne-a demonstrat încă odată cât de bărbat politic e și a încercat s-o întoarcă ca la Ploiești…unde poți să te Pitești.

Adică, ne dezicem, eu nu, știți, noi vrem binele…bla, bla, bla… Și i-a lăsat baltă pe cetățeni. Mare om, mare caracter. Unii chiar îmbătrânesc urât !


Distribuie articolul

You May Also Like