Ministerul Sănătății vrea să transfere pacienții infectați cu COVID-19 din Galați la Brăila. Reacție dură a autorităților locale brăilene

Distribuie articolul


Pacienții suspecți sau confirmați cu COVID-19 ar putea fi tratați la spitale din Brăila. În schimb, spitalele din Galați vor prelua pacienții din Brăila care nu sunt infectați cu virusul provenit din China. Este vorba despre o propunere a Direcției de Sănătate Publică Galați făcută părții brăilene, la solicitarea Ministerului Sănătății.


În documentul trimis spre analiză brăilenilor se vorbește despre strategia impusă de Ministerul Sănății în contextul epidemiei de coronavirus.

Astfel, toți bolnavii și suspecții de COVID-19 ar urma să fie duși la Brăila, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, la Spitalul de Pneumoftiziologie şi la Spitalul de Psihiatrie Sf. Pantelimon. În schimb, județul Galați va prelua femeile cu probleme ginecologice şi gravidele confirmate cu COVID-19, dar și toți pacienții din Brăila care nu sunt infectați cu coronavirus.


Așa cum era de așteptat, propunerea a strârnit un imens scandal la Brăila. Printre cei mai mari contestatari ai inițiativei este primarul orașului Brăila, Marian Dragomir. În termeni duri, acesta critică propunerea și anunță că se va opune prin toate mijloacele.


„NU PUTEM PERMITE ACEASTĂ BĂTAIE DE JOC!!! NU ADUCEȚI COVID 19 LA BRĂILA !!! Direcția de Sănătate Publică Galați PROPUNE: toți pacienții FĂRĂ COVID 19 din spitalele din Brăila să fie mutați în spitalele din Galați. Pacienții care sunt confirmați CU COVID 19 din Brăila și Galați să fie tratați DOAR LA BRĂILA !!! De ce nu și la Galați? De ce mutați bolnavii dintr-un județ în altul? Pentru că la Brăila, Prefectul și unii șefi de deconcentrate sunt SLUGI UMILE? Cei din alte județe sunt mai „șmecheri”? CÂND HOTĂRÂȚI DESTINELE BRĂILENILOR DE CE NU CHEMAȚI PRIMARUL ȘI FACEȚI ȘEDINȚE PE ASCUNS? Acestă propunere nu poate fi acceptată deoarece nu putem permite ca Brăila să se transforme în orașul COVID 19 în timp ce alte orașe „exportă” la noi acasă bolnavii infectați”, a scris, pe Facebook, primarul orașului Brăila, Marian Dragomir.


Edilul șef a anunțat că va face adrese oficiale către toate instituțiile implicate astfel încât propunerea să nu fie niciodata pusă în practică.


Distribuie articolul

You May Also Like