A intrat în vigoare Ordonanța militară. Modelul declarației pentru deplasările în afara domiciliului, AICI

Distribuie articolul


Au intrat în vigoare măsurile privind restricționarea circulației persoanelor pe străzi. Ordonanța militară numărul 2 emisă de ministrul de Interne, Marcel Vela, produce efecte începând de duminică, de la ora 22.00.


În primul rând, documentul interzice circulația pe domeniul public a grupurilor mai mari de 3 persoane. Totodată, au fost introduse recomandări de circulație pe timpul zilei și mai ales pe timpul nopții. În intervalul orar 22.00-6.00, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.


Declarația este necesară și în cazul deplasărilor în interes personal. Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa, motivul deplasării, data completării și semnătura.


De asemenea, ordonanța semnată de ministrul Vela a suspendat activitatea magazinelor situate în marile centre comerciale cu excepția celor care comercializează produse alimentare, veterinare sau farmaceutice și servicii de curățătorie.

În ceea ce privește slujbele religioase, acestea pot fi oficiate în biserici fără accesul publicului, urmând să fie transmise în mass-media sau online. Botezurile, cununiile și înmormântările pot fi organizate, dar au dreptul să participe cel mult 8 persoane.


Distribuie articolul

You May Also Like