Locurile de joacă ilegale, neglijate de Primărie

Distribuie articolul

La jumătate de an după ce Protecția Consumatorului a declarat ilegale aproape toate locurile de joacă din Galați și a dispus închiderea lor, Primăria nu a făcut nimic și consideră că măsura care-i vizează este doar rezultatul ”excesului de zel”.

În toamna anului trecut, inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor constatau că doar unul din cele 157 de spații de joacă amenajate de primărie pe domeniul public respectă normele legislației în vigoare. Controlul era făcut ca urmare a accidentării unui băiețel într-o asemenea zonă.

”Au fost echipamente de joacă cu podețe la înălțimi de doi metri care aveau balustradele rupte; tobogane cu trepte de urcare lipsă (la unele chiar și trei trepte consecutive); leagăn cu șezutul lipsă; plase sau dispozitive de cățărare de circa doi metri înălțime care nu aveau prevăzute la bază nisip sau covor care să atenueze eventuala cădere; balansoare fără scaune; învârtitori cu scaunele la care lipseau mânerul de susținere”, se arată în comunicatul de presă al ANPC.

La jumătate de an distanță, lucrurile sunt neschimbate și nici nu există semne că remedierea va veni prea curând. Mai mult, din primărie nu se vede pericolul pe care-l reprezintă echipamentele defecte și se consideră că este o problemă strict birocratică.

”Am contestat decizia ANPC, este pe rolul Judecătoriei Galați. Închiderea spațiilor de joacă s-a făcut ca urmare a problemelor de formă și nu de fond, respectiv ca urmare a inscripționării parțiale a elementelor de identificare pe elementele de joacă și lipsa fizică a autorizației de funcționare, identificată în cele mai multe rânduri cu autorizația de construcție. Mai degrabă e vorba de un exces de zel din partea celor care au făcut controlul”, consideră primarul Ionuț Pucheanu.

Conform acestuia, redeschiderea spațiilor de joacă se va face treptat, începând cu luna aprilie. De fapt locurile respective nu au fost niciodată închise, existând doar un avertisment postat în interiorul lor de către inspectorii ANPC.


Distribuie articolul

You May Also Like