Au năvălit hunii: în patru zile gălățenii au băut toată berea din oraș și au mâncat cantități uriașe de carne

Distribuie articolul

Festivalul culinar „Street Food Festival” a fost o reușită. Este ceea ce cred organizatorii, reprezentanții autorităților locale și gălățenii care s-au îmbulzit în Grădina Publică în ultimele patru zile.

Evenimentul a fost o reușită dacă ne raportăm la numărul de participanți. Potrivit unor estimări neoficiale, peste 80.000 de persoane (nu vizitatori unici) au trecut prin Grădina Publică de joi până duminică. Organizatorii sunt foarte mulțumiți de încasări: surse din cadrul participanților spun că rulotele au rămas fără produse încă din primele două zile, iar un producător de bere a fost nevoit să aducă marfă din alte orașe deoarece stocurile din Galați s-au epuizat în mai puțin de 48 de ore!
Nici autoritățile nu au de ce să strâmbe din nas. Pagubele în Grădina Publică nu sunt foarte mari, iar imaginea generală este… de bine. În plus, reprezentanții Primăriei spun că prin acest eveniment au reușit să stabilească niște premiere.

„Grădina Publică, evenimentul de acolo, a dat altă față spațiului urban. Chiar dacă sunt mici reparații de făcut, este un eveniment reușit. În toate zilele, prin Grădină au trecut, probabil, peste 80.000 de persoane. Este estimarea mea, doar în prima zi au fost 12.000 de vizitatori, iar duminică Grădina a fost plină de dimineață. Nu pot zice că a fost o participare peste așteptări pentru că noi nu am avut așteptări. A fost prima ediție, a fost lume multă, pot zice că ne-au surprins plăcut prezența mare și oamenii care au venit. Am reușit să scoatem din casă oameni care în mod normal nu participă la astfel de evenimente. La fel de interesant, mulți dintre participanți, oameni cu posibilități financiare, și-au lăsat mașinile acasă și au venit la eveniment cu autobuzul”, a explicat Cristi Marian Ochiu, director în cadrul Primăriei Galați.

Organizarea evenimentului a fost făcută de reprezentanții unui ONG din Cluj-Napoca. Modelul va fi folosit și anul viitor când festivalul ar putea să atragă mai mulți comercianți, inclusiv din Galați.

„Conceptul aparține unui ONG din Cluj-Napoca, primarul Ionuț Pucheanu a vorbit personal cu ei și au stabilit să-l implementeze la Galați. Participanții și-ar dori să vină și anul viitor, au spus-o încă de joi, din prima seară. Au fost 42 de camioane cu mâncare și șase baruri. Cu siguranță vom face Street Food și anul viitor”, a precizat Cristi Ochiu.

Festivalul a fost organizat în baza unui parteneriat încheiat între Primăria municipiului Galați și Asociația „Why Not Us”. Totul a costat aproximativ 500.000 de lei, din care suma de 167.760 de lei reprezintă contribuția municipalității.


Distribuie articolul

You May Also Like