Mica dughenizare a falezei, la a treia încercare

Distribuie articolul

Primăria Galați a decis să reia licitația prin care se dorește amplasarea pe Faleza Dunării a nouă chioșcuri și a unui parc de distracții. Este a treia încercare de acest tip pe care o face în ultimele două luni.

În primăvară, municipalitatea anunța că dorește să amplaseze în zonă 25 de tonete. A renunțat la idee după doar câteva ore, în urma reacțiilor negative din spațiul public, pentru a reveni la începutul acestei luni cu ideea de a pune măcar zece, cu exact aceeași motivare.

„Scopul atribuirii de licenţe de ocupare pentru aceste amplasamente îl reprezintă atragerea de noi venituri la bugetul local al municipiului Galaţi şi în vederea asigurării unor servicii complete pentru cetăţenii din municipiul Galaţi prin amplasarea de construcţii provizorii”, se arată în anunțul de participare la licitație.

Este vorba de un spațiu ce va fi parc de distracții și de alte nouă pe care vor fi activități comerciale destinate închirierii de bunuri recreaționale, vânzării de înghețată, comercializării de produse de patiserie, dulciuri și băuturi răcoritoare. Inițial licitația trebuia să aibă loc pe 18 iulie dar a fost amânată cu o săptămână, deoarece nu s-a prezentat un număr minim de participanți pentru fiecare amplasament.

”Cerem primarului Ionuț Pucheanu să renunțe la această licitație. Este necesară o dezbatere publică și crearea unui concept unitar, în care să se încadreze și construcțiile sau chioșcurile deja autorizate. Nu ne opunem dezvoltării zonei, dar consideră că ea trebuie făcută la un mod cât mai puțin invaziv, una din soluții putând fi unitățile mobile de tipul rulotelor alimentare. Iar consultarea cetățenilor este o etapă obligatorie”, declara în urmă cu o săptămână senatorul George Stângă, președintele PNL Galați..

Data limită de depunere a noilor oferte de participare este 25 iunie, licitația urmând să aibă loc pe 27 iunie.

Documentaţia de participare se poate solicita şi obţine de la sediul Primăriei municipiului Galaţi, Compartimentul „Autorizaţii, licenţe”, preţul caietului de sarcini fiind de 30 de lei.


Distribuie articolul

You May Also Like