Inedit: un concurs de pescuit dedicat nevăzătorilor s-a desfășurat la Galați

Distribuie articolul

Un concurs inedit de pescuit s-a desfășurat joi, 27 iulie, la Galați. Este vorba despre o competiție dedicată persoanelor nevăzătoare. Organizatorii de la Asociația Nevăzătorilor din Galați spun că partida de pescuit reprezintă o premieră națională.

Competiția s-a desfășurat la Balta Zătun, evenimentul fiind organizat în colaborare cu Consiliul Județului care a pus la dispoziție infrastructura necesară.

„Este o premieră pentru Galaţi şi pentru România. O premieră binevenită deoarece trebuie să ne îndreptăm atenţia şi către aceşti oameni pentru că şi ei au nevoie de relaxare. Trebuie să-i ajutăm şi să-i sprijinim”, a declarat preşedinte CJ Galaţi, Costel Fotea, în deschiderea evenimentului.

La concursul de la Zătun au participat 15 nevăzători: ei au avut însoțitori și scule de pescuit speciale dotate cu clopoței. Prin acest eveniment Asociația Nevăzătorilor vrea să popularizeze sportul care în străinătate are mare succes.

„Acest sport se practică cu succes în alte ţări de mult timp, eu personal am participat la un astfel de concurs. M-am gândit că ar fi bine să-l implementăm şi în România. Este pentru prima dată în ţară când se organizează un concurs de pescuit sportiv pentru nevăzători. La acest concurs participă 15 nevăzători, plus 15 însoţitori. Sculele de pescuit pentru nevăzători sunt dotate cu clopoţei”, a spus preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor din Galaţi, Vasile Ilieş.

La concurs au participat pescari începători și experimentați, bărbați și femei, tineri și bătrâni. De asemenea, printre participanți s-au aflat persoane venite din alte județe.


Distribuie articolul

You May Also Like