După repriza de ninsoare și de ploaie înghețată, vremea se schimbă. Meteorologii anunță modificări importante până la sfârșitul săptămânii

Distribuie articolul

Ninsoarea din ultimele ore nu a provocat probleme deosebite în Galați. Marți dimineață, în oraș se circulă cu dificultate dar nu sunt drumuri blocate. În oraș intervin 20 de sărărițe și tractoare ale Ecosal, dar sunt pregătite să acționeze și utilajele societăților care au câștigat licitația pentru deszăpezirea municipiului Galați. Utilajele împrăștie materialul antiderapant în special în intersecții și pante și curăță zăpada de pe carosabil și trotuare. Cantitatea împrăștiată, atât mecanic cât și manual, este de 165 de tone, deoarece pe parcursul nopții a apărut fenomenul de ploaie înghețată.

Întreaga activitate de deszăpezire este permanent monitorizată, iar utilajele vor acționa fără întrerupere, conform graficului stabilit și în funcție de evoluția condițiilor meteorologice. De asemenea, autoritățile anunță că nici în județ nu sunt probleme deosebite. Pe numeroase porțiuni de drum s-a așezat un strat subțire de zăpadă, dar nu există șosele închise sau localități fără curent electric.

Vești interesante vin de la meteorologi care anunță că vremea se va schimba foarte mult până la sfârșitul săptămânii. Marți, maximele diurne se opresc la 0 grade Celsius, iar la noapte termometrele vor arăta minus 4 grade Celsius. În partea a doua a săptămânii, temperaturile vor oscila de la o zi la alta. Miercuri și joi termometrele vor arăta minus 2 grade Celsius, vineri se va încălzi ușor, sâmbătă se va ajunge la 5 grade Celsius, iar duminică vor fi 7-8 grade Celsius. Noaptea vor fi doar temperaturi negative, între minus 1 și minus 6 grade Celsius. Duminică sunt anunțate precipitații mixte, ploi și ninsoare.


Distribuie articolul

You May Also Like