Măsuri speciale la frontieră în perioada sărbătorilor

Distribuie articolul

Sunt măsuri speciale la frontieră. Deoarece se apropie sărbătorile, în toate punctele de trecere a frontierei se produce o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport. La frontiera cu Republica Moldova se estimează creşteri ale traficului, pe ambele sensuri de intrare și de ieșire din ţară. De aceea, Poliția de Frontieră a dispus mai multe măsuri pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient. Astfel, la Oancea și Giurgiulești s-au luat măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la verificarea documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră. Asta nu înseamnă că s-a renunțat la controalele amănunțite și la supravegherea atentă a frontierei pentru combaterea migrației ilegale.

„Numărul polițiștilor de frontieră care acționează zilnic la nivelul întregii frontiere este de peste  920 polițiști de frontieră, urmând a fi suplimentat cu efective de rezervă şi intervenţie…..În luna decembrie 2016, frontiera de est a fost tranzitată de aproximativ 718.550 de persoane, din care 465.000 aparţinând cetăţenilor U.E.  Dintre acestea, aproximativ 374.760 treceri au fost pe sensul de intrare în ţară (222.360 cetăţeni U.E. şi 125.400 cetăţeni non – U.E.)”, se arată într-un comunicat al ITPF.

De asemenea, Poliția de Frontieră anunță că este în continuare funcțională aplicația online care configurează traseul către un anumit punct de trecere a graniței ce înregistrează valori de trafic scăzute. Aplicația poate fi accesată de pe orice calculator sau terminal mobil, smartphone sau tabletă, cu acces la internet. În acest fel, șoferii pot afla din timp care este cel mai bun traseu de urmat pentru a tranzita punctele de trecere a frontierei, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară.


Distribuie articolul

You May Also Like