Die Hard:tasarea de pe strada Basarabiei rezistă de opt zile. Urmează o surpare pe Prelungirea Brăilei

Distribuie articolul

Vestea bună pentru șoferii din Galați este că traficul auto va fi reluat pe strada Basarabiei. Este vorba despre tronsonul cuprins între străzile Poșta Veche și Anul Revoluției 1848 pe care se desfășoară lucrări pentru remedierea unui accident de teren. Se pare că groapa apărută pe 7 aprilie a fost astupată și asfaltată, astfel încât mașinile vor putea trece prin zonă începând de marți seara sau de miercuri dimineața. Vestea proastă îi vizează pe clienții Transurb: tramvaiele 7 și 44 nu vor reveni curând la traseele normale deoarece șina încă nu a fost pusă la loc.

Și mai avem o veste proastă pentru că așa-i la Galați. De câteva zile, o groapă a apărut pe strada Prelungirea Brăilei, colț cu strada Frunzei. Tasarea s-a produs chiar lângă linia de tramvai și are potențialul de a deveni noua groapă-vedetă a orașului Galați. Restricții, lucrare, vinovați, nevinovați, termene, explicații, nervi, bani publici, șoferi, călători, tramvaie… deja-vu.

Surparea de pe Prelungirea Brăilei ar putea deschide un subiect sensibil, cu iz de corupție. În urmă cu mulți ani, fostul primar al orașului Galați, Marius Stan, a făcut o reclamație la DNA după ce a aflat că sistemul de țevi din zonă este vechi de zeci de ani. Asta deși în actele Primăriei totul apărea ca fiind nou-nouț, în urma unei investiții derulate de municipalitate. Moșmondeala cu bani publici a fost descoperită întâmplător în timpul unei avarii. Atunci Marius Stan lăsa să se înțeleagă că la capătul fărădelegii ar fi fostul viceprimar/actualul deputat PSD, Florin Popa cunoscut și pentru dispariția misterioasă a stației de epurare din cartierul D.Cantemir. Rezultă faptul că Stan s-a înșelat și că Florin Popa este un om cinstit deoarece pesedistul se află în libertate și muncește de se rupe în Parlament, în slujba poporului greu încercat.


Distribuie articolul

You May Also Like