Măsuri fără precedent în România din cauza coronavirusului. Ce se întâmplă cu școlile

Distribuie articolul

Autoritățile centrale iau măsuri fără precedent în România în contextul înmulțirii numărului de îmbolnăviri cu coronavirus. Noaptea trecută, reprezentanții Guvernului au decis să suspende toate zborurile între România și Italia, iar astăzi ar putea decide să închidă școlile. De asemenea, au fost interzise adunările publice, ceea ce a dus la suspendarea unor spectacole.

Măsura suspendării zborurilor România-Italia și retur va fi în vigoare timp de două săptămâni și vizează toate aeroporturile din țară. Cei care vin cu escală din Italia, Iran, Coreea de Sud și China, țări cu numeroase cazuri de COVID-19, vor fi plasați în carantină, la fel și oamenii care intră în țară pe la punctele terestre de trecere a frontierei.

Autoritățile au interzis și activitățile din România care implică participarea a mai mult de 1.000 de persoane, a anunțat duminică secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. Este vorba de evenimente care se desfășoară fie într-o incintă, fie în aer liber, publice sau private. În cazul unor activități care implică mai puțin de 1.000 de persoane, deciziile se vor lua la nivel local, pentru fiecare eveniment în parte, în funcție de evaluarea riscurilor.

La Galați, de exemplu, ieri au fost anulate mai multe spectacole de teatru, iar competițiile sportive se desfășoară fără spectatori.
În plus, începând de ieri vizitatorii nu mai au voie să intre în spitalele, iar studenții la medicină nu mai fac stagii și cursuri practice în unitățile medicale.

Nu în cele din urmă, luni s-ar putea decide suspendarea cursurilor școlare. Comitetul Național pentru Situații de Urgență se va întruni la ora 16.00 și va discuta această problemă. În prezent, școlile se închid doar dacă în interior se înregistrează un caz de coronavirus.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns