A dat boala-n ei: șefii secțiilor de votare au demisionat într-un sfert de secții

Distribuie articolul

De câteva zile, o molimă ciudată subțiază rândurile șefilor de secții de votare din județul Galați. Numai luni 19 dintre ei au renunțat la această funcție, invocând în primul rând motive medicale. Alți șase, astăzi.

În total, până acum aproape un sfert au declarat că nu-și vor exercita atribuțiile.
116 președinți sau vicepreședinți din cele 475 de secții de votare din județul Galați au renunțat, până marți, la funcții.

”Au invocat diferite motive, cei mai mulți dintre ei că au probleme medicale. Un alt pretext a fost că ar urma să plece din țară. Este un caz fără precedent ca un număr atât de mare de șefi să renunțe în pragul alegerilor”, a declarat consilierul local liberal Onuț Atanasiu, șeful campaniei municipale a PNL Galați.

Renunțarea este una destul de bizară, în condițiile în care funcția temporară este destul de bine plătită: 95 lei brut/ zi, timp de 11 zile, respectiv 1.045 de lei.
Șefii secțiilor de votare răspund de tot ceea ce se întâmplă atât în secție cât și pe o rază de 500 de metri în jurul unității și sunt aleși prin tragere la sorți din rândul celor care doresc să participe la procesul electoral și fac parte din Corpul experților electorali.

Admiterea în această structură se face pe baza avizului favorabil acordat de Autoritatea Electorală Permanentă pentru activitatea anterioară, ca președinte al biroului electoral al secției de votare sau locțiitor al acestuia ori pe bază de examen.


Distribuie articolul

You May Also Like